KULTUR

Alla ni som är tyngda

Jag har läst en bok som heter “Alla ni som är tyngda”. Den är skriven av Hanna Christensson och är utgiven år 2018. Jag fick boken till födelsedagspresent och jag vill gärna berätta om den för er. 

Boken handlar om en ung kvinna som heter Jenny. Jenny är singel och bor med sin katt i en liten lägenhet. Hon arbetar på ett bibliotek och går till en kyrka på söndagarna. Jenny har fått lära sig att man ska bära varandras bördor och att man ska leva ut sin tro, handla efter bibeln. Det här håller hon fast vid och vill följa efter, så när någon frågar efter hjälp så är hon inte sen med att svara ja. Detta gör att hon har fullt upp på dagarna och inte hinner vila så mycket. Hon hjälper till med att städa kyrkan, servera kyrkkaffe och bjuda hem vänner på fika. 

Jenny har fått en idé att starta en bokklubb för några tonåringar som besöker biblioteket varje torsdag i väntan på skolbussen. Hon är inte säker på hur hon ska få ungdomarna att gå med i bokklubben och försöker lista ut ett smart sätt. 

Jenny stressar för att hinna med allt och mycket tar energi istället för att ge energi och glädje. När en ny person ansluter sig till kyrkan, Filip, är hon inte intresserad av att lära känna honom. Hon har så mycket att göra att det helt enkelt inte finns tid över. Trots att Jenny är så upptagen träffar hon Filip oplanerat flera gånger, och han börjar få en mer betydelsefull roll i hennes liv. 

Boken handlar om att hitta sin plats i livet. Ibland kan det vara svårt att veta var man hör hemma och det kan kännas som om man är lite vilsen. När det känns så får man ändå vara trygg i vissheten om att man inte är ensam, Gud har lovat att vara med oss varje dag. Boken handlar också om att vi inte kan förtjäna Guds nåd på något sätt, vi får den gratis. I berättelsen gör Jenny en resa i tron och till slut hittar hon sin plats i livet samt får en starkare relation med Herren.

Boken har ett viktigt budskap som handlar om att vi är älskade av Gud för vår egen skull, inte för vad vi kan åstadkomma. Jag rekommenderar den varmt till alla tonåringar och äldre. Till slut skulle jag vilja dela med mig ett bibelord som också står i berättelsen jag här har skrivit om. 

“Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila.”

Matt 11:28

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.