Låttips från skribenterna

Vi har frågat några UngiTro-skribenter vilka låtar de lyssnar till just nu. Här får vi ta del av deras låttips!

 

https://www.youtube.com/watch?v=DuZPOVFcFJ4

Sången ”Confidence” handlar om att Gud kan använda vem som helst i sitt rikes arbete. Ibland kan vi ändå känna oss otillräckliga och svaga för att bli använda av Honom. Sången är lite som en bön om styrka och vägledning, en bön om att Gud skulle få bli din starkhet när egna krafter tryter. Sången påminner också om personer i Bibeln, hur de lät Gud verka i sina liv och vad det ledde till.

När jag lyssnar på den här sången blir jag inspirerad. Jag får en påminnelse om vem som står på vår sida samt att ingen Goliat är Honom övermäktig.

Sigrid Häggblom

 

https://youtu.be/RnnVIjDfbHs

“Jag ser hur du ensam och modlös satt dig ner, i en kamp du inte orkar kämpa mer. Om du inte får falla i Jesu armar, i vems armar ska du då falla i?”

Har du känt stunder av modlöshet? Stunder av förtvivlan? Av missmod? Låten som jag tipsar om passar utmärkt att lyssna på när man är nere och livet känns som en tung uppförsbacke.

Låten handlar om att Jesus ser oss och delar vår smärta. Han uppmanar oss att komma till honom ❤.
“Om du inte får falla i Jesu armar, i vems armar ska du då falla i?”
Ibland kanske man tänker att andra människor kan läka såren i ens liv. Bara man hittar en livskamrat så blir allt bra. Eller ett bra jobb, nya kompisar osv… Många söker också tyvärr tröst i alkohol och destruktiva relationer, men det slutar inte bra!

Sök först Jesus! Låt honom fylla tomrummet i ditt hjärta.

Maria Björkskog

 

 

https://youtu.be/9pXzh84ZcK0

Den här låten “You know my name” beskriver vackert hur nära och kära Gud vill hålla oss till sig. Han känner oss och vet alla våra tankar, till och med mängden hårstrån vi har – är inte det helt otroligt att någon ska kunna räkna dem och ha koll på så små detaljer? Gud är intresserad av dig och ditt liv!

Jag tycker det är fantastiskt att samma Gud, Gud som är Kungen över hela skapelsen, som skapade himmel och jord vill ha en personlig relation med oss och kalla oss sina vänner:
“You’re seated in the heavens
King over creation
Still you call me your friend”
Bibeln säger ju också “Ingen har större kärlek än att han ger sitt liv för sina vänner.” Johannesevangeliet 15:13

Ellinor Keskisipilä

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.