Andakt

Att vara fri i Kristus

Frihet. Ordet får mig att tänka på kosläpp – när kor som varit inne en hel vinter släpps ut på grönbete. De skuttar runt med sina mjölkstinna juver och ser tokroliga ut. Jag tänker också på rastsignalen i klassen. Borta är alla trötta miner, väskorna packas på nolltid och läraren hinner inte ens blinka innan klassrummet är tömt på elever. Det tredje jag tänker på är en lång bilresa med småbarn och man pausar vid en lekplats – snabbt ut ur bilen och andas frisk luft! Frågar man vad frihet betyder för en kvinna eller ett barn inom till exempel IS ger hon andra svar än kosläpp.

En kristen människas frihet då? Den är så mycket mer än att slippa ur en trång bil där man suttit för nära varandra för länge. En människa som fattat Guds nåd och förlåtelse är fri från hat, missmod, andlig bundenhet, trångsynthet, rädsla, felaktig självbild, oro, synd och skam. Vi är fria från ALLT som djävulen vill anklaga oss för. Frihet är kärnan i vår tro eftersom Jesus har betalat allt för vår skull!

”Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria”, Joh 8:36.

Men varför är då inte alla kristna människor fria från problem? Om vi har Jesus i vårt hjärta varför är inte livet som en vacker glansbild?

Svaret är djävulen. Han kämpar och vill få oss bort från friheten i Kristus. Ju närmare Jesus vi är desto hårdare får han arbeta. Vi får varje dag stiga in i bibelversen från Ef 6:10 – 11: ”Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.”

Samtidigt som vi får uppleva Guds frihet då vi lever i hans nåd och förlåtelse får vi kämpa. Vi får kämpa mot den syndiga natur vi är födda i – den blir vi inte fri från så länge vi lever. Men Jesus har besegrat döden och tror vi på honom och håller oss intill honom (läser Bibeln, ber och prisar Gud) så har djävulen inte en chans. Jesus har gjort oss fria att tro på villkorslös kärlek. Vi är fria att leva i en ny och sann identitet i Jesus. Vi är fria att tjäna andra med frimodighet och glädje. Vi är fria att betrakta oss själva och andra med Guds ögon.

Saknar du känslan av frihet i Kristus? Upplever du att du saknar något som andra troende människor verkar ha funnit? Det finns en sång som lyder: Här en källa rinner, säll den henne finner! Hon är djup och klar, gömd men uppenbar.  Hur kan Guds rike vara gömt men uppenbart samtidigt!? Jo, när vi fått nåd till frälsning så blir det som tidigare varit dolt uppenbart. Gud gör källan uppenbar för hans barn. Be att den Helige Ande ska uppenbara sanningen för dig!

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.