Hört

How could you leave us – en låt med starka känslor

Hiphop kan liknas vid en kniv
Här kommer en kort recension av en låt som faller inom genren Hiphop. Jag hade lite svårt att välja låt eftersom jag drogs mellan att försöka förstå vilket budskap en världslig hiphop-artist vill framföra och rädslan att rekommendera destruktiv musik. Hiphop har i många sammanhang blivit anklagad för att glorifiera våld, användningen av narkotika och för att göra kvinnor till sexobjekt. Men min syn på hip-hop liknar lite min syn på en kniv. En kniv kan användas för att skada någon, men den kan också användas som ett verktyg för att hugga ner frukter från ett träd för att ge människor mat. På samma sätt kan hiphop användas för att föra fram ett dåligt, destruktivt budskap eller för att föra fram ett uppbyggande och gott budskap.

Artisten
Jag kommer att recensera en låt av NF(Nathan Feuerstein), född och uppvuxen i USA, Michigan. NF är en hiphop artist som är kristen. I det mesta av hans musik utgår han från starka känslor som han upplevt, han säger i en av sin sånger att låtskrivandet är som terapi för honom, för att hantera starka känslor och upplevelser. Han tog hiphop-scenen med storm när han släppte sitt tredje studioalbum “Perception” och toppade listan Billboard 200. Han har nästan 400 miljoner streams totalt på Spotify när jag nu skriver den här artikeln. En av orsakerna till hans framgång är att de flesta kan relatera till hans texter eftersom han sätter ord på starka känslor som alla människor kan uppleva.

How could you leave us
Jag vill kort presentera budskapet och mina tankar kring en för mig speciell låt av NF, låten “How could you leave us”. Låten handlar om sorgen och sveket han kände när hans mamma missbrukade och slutligen överdoserade och dog av drogmissbruket. Låten är uppbyggd så att den beskriver olika stadier i hans liv med en missbrukande mamma och de känslor som han fick gå igenom. Först hur han upplevde det som barn, sedan som en tonåring och sedan i slutet av hennes liv. Även om jag själv inte på något sätt har gått igenom något liknande har den här låten berört mig på ett kraftfullt sätt. Jag vet att det finns de av er som går igenom liknande känslor av stora sorger och svek, därför vill jag uppmana speciellt er att lyssna på hans låt och läsa texten. Den kan ge någon av er redskap att bearbeta de starka känslor ni upplever.

Förlåtelse
Om någon har syndat mot dig genom svek så har du ändå som kristen skyldighet att inte hålla från någon förlåtelse och lämna bitter, bitterheten förstör din relation med Gud. Be till Gud att han kan ge dig kraft att förlåta den som har syndat mot dig. Man måste se perspektivet som vi hittar i Guds ord: “Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er.” (Ef. 4:32). Låt oss aldrig glömma bort synden som vi har fått förlåten.

Länk till låten:
https://www.youtube.com/watch?v=wOzQMCyPc8o

Länk till låtens text:
https://genius.com/9049282

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.