FRÅGOR & SVAR

Är det bara så enkelt att man skall tro på Gud och Jesus, så kommer man till himlen?

Fråga: Är det bara så enkelt att man skall tro på Gud och Jesus, så kommer man till himlen?

På frågan hur vi kommer till himlen får vi två helt motsatta svar beroende på vem vi frågar. Det ena svaret är rätt och det andra är fel. Det ena svaret säger att vi ska koncentrera oss på oss själva, hur vi borde vara, vad vi ska göra och hela tiden försöka bli bättre. Det andra svaret kommer från Bibeln, och den säger att vi INTE ska se på oss själva, utan i stället se på Jesus och på det som han har gjort.

Vilket svar är rätt? Det riktiga svaret är det som kommer från Bibeln. Vi ska se på Jesus. Vi kan faktiskt inte själva ta oss till himlen. Men Jesus kan! Han har gjort det som vi mänskor inte klarar av: Han tog vår plats och försonade oss med Gud då han dog på korset.

Har du hört ordet evangelium? Så brukar vi kalla världens gladaste nyhet, alla kategorier. Evangelium är att just du och jag får höra att det som Jesus har gjort på korset gäller oss! Då du blev döpt i Faderns och Sonens och den helige Andes namn kopplades du ihop med det som Jesus har gjort på korset. Den helige Ande väcker tron på Jesus Kristus som min personlige Frälsare. Det viktiga är inte hur vår tro känns eller hur stark eller svag den är, det viktiga är vem den omfamnar: Jesus Kristus!

Bibeln lär oss att den som döps och som tror evangelium blir frälst. ”Den som tror och blir döpt ska bli frälst, men den som inte tror ska bli fördömd.” (Markus 16:16) Därför, du som är döpt och ber Jesus om förlåtelse och frälsning, du är på väg till himlen!

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.