Reflektioner

Att vara kristen på läger och i vardagen

Att vara på läger är oftast väldigt roligt. Man får umgås med sina vänner, lära känna nya vänner och vara med på roligt program. Men man får också lära känna Gud bättre genom intressant undervisningen, genom sångerna som sjungs till honom och genom bönerna. Men också lägren har ett slut, och det kan ibland kännas jobbigt att komma tillbaka till vardagen. Varför känns det så här, och vad kan man göra åt det?

På läger är gemenskapen väldigt nära, och man får bra undervisning och lovsång utan att själv behöva göra något. Syften med läger är just detta – att det ska få vara en plats där man för några dagar ska få ”tanka” så mycket som möjligt, fokusera på Jesus och få ta del av den kristna gemenskapen för att bli uppbyggd inför vardagen. Läger ska få vara något extra utöver det vanliga.

Jag tror det är riktigt bra att få vara på läger ibland, men vi behöver också komma ihåg att det är i vardagen som vi för det mesta är kallade att leva. I vardagen får vi inte allt direkt serverat åt oss på samma sätt som på ett läger, utan vi måste själva göra aktiva val för att spendera tid tillsammans med Gud och andra kristna. Och det är just dessa två saker, tid med Gud och tid med andra kristna, jag tänker är viktiga för att ta med oss det kristna livet hem från läger.

Genom att delta i kristna samlingar blir vi uppbyggda genom undervisningen och sångerna. Med andra kristna får vi dela det kristna livet tillsammans, både prata om Gud och ha roligt tillsammans i trygga relationer. Den egna tiden med Gud är också viktig för vår personliga tro. Det är också något som Gud längtar efter att vi ska ta med Honom. Bibelläsning, bön och lovsång är några sätt vi kan umgås med Herren på. Exakt hur det ser ut är något som var och en måste prova på och hitta fram till i sin vardag.

Att bygga upp sin relation med Gud är något som tar tid. Det är något man ständigt får lära sig mera om och jobba på. Men jag kan lova att det är värt det. Det finns inget bättre än att ha med sig Jesus i sitt liv. Så pröva frimodigt på hur din vardag med Gud ska se ut.  I Jakobsbrevet står det: ”Närma er Gud, så skall han närma sig er.” (Jak. 4:8). Ibland kan vi behöva påminna oss själva om att ta med Jesus i vår vardag. Men vi kan lita på och hålla fast vid att Jesus alltid är med. På läger och lika mycket i vår vardag.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.