TRO & LIV

Att vara nöjd med det man har

Det är lätt att längta framåt i livet och tänka att det blir bättre sen. Sen när jag köper den nya bilen, när jag får det nya jobbet, när jag blir färdig med mina studier, när jag har hittat mitt livs kärlek, när jag har flyttat och så vidare. Det är också lätt att vi ser på vad kompisen har och önskar att vi hade det samma. Vi blir kanske blinda för det som vi själva har och tänker att alla andra har det bättre. Både när det gäller materiella saker och händelser i livet.

Det är inget fel att längta, att se fram emot saker och händelser. Men vad gör vi under tiden? Längtar vi så mycket att vi glömmer att leva? Längtar vi så till fredagen att resterande vardagar passerar i en dimma? Strävar vi efter lycka, välgång och rikedom så pass mycket att vi aldrig känner oss nöjda där vi är i livet? Då behöver vi nog se över våra prioriteringar.

Gud vill och kan använda oss just där vi är idag. I det livsskede du befinner dig i just nu, där vill Gud använda dig. Det står på flera ställen i Bibeln att vi inte ska oroa oss över våra liv. I Matteusevangeliet 6 står det om hur Gud föder himlens fåglar och klär ängens liljor och hur mycket mer Han älskar oss! Därför behöver vi inte oroa oss för morgondagen. “Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.”

Det handlar om att vi ska prioritera Gud och vår relation till honom först och störst av allt. När vårt fokus ligger på Gud och Hans stora nåd så kommer vi inse att vi inte behöver allt precis nu för att bli nöjda. Vi är redan så rika när vi får ha en relation med Honom som har skapat hela världen och oss alla. Gud har inte lovat oss ett problemfritt liv utan lidande, men Han har lovat att ALLTID vara med oss och att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Honom. Allt vi har är just här och nu. Vi får be: Gud, hjälp mig att vara mera tacksam för mitt liv just nu och öppna mina ögon så jag ser vad jag har.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.