Hälsning från läsarna i coronatider

Hej alla ungitro läsare! Vi ställde några frågor på insta-stories (@ungitro.fi) för ett par veckor sedan och funderade hur ni har det nu i coronatider, när det ännu inte går att träffas helt som vanligt och restriktionerna är ganska oförändrade. Vi fick in en hel del svar på frågorna och det blev vi glada för, tack! Här kommer en sammanfattning på era svar:

Hur känns din livssituation nu med tanke på corona och restriktioner?

Många av er svarade att det känns ganska bra, lugnt, helt okej, ganska normalt. Några tycker det känns jobbigt, saknar socialt umgänge och församlingsgemenskapen, tråkigt att inte kunna träffa familj i Sverige. “Vi mårar åpå!”

Vad ser du fram emot mest när allt blir “som vanligt igen”?

Det finns många av de som svarat som tycker likadant; stormöten, ungdomssamlingar, att få samlas i kyrka och bönehus, och förstås träffa många vänner samtidigt. Andra svarade att shoppa, resa, att slippa munskydden och oron över att smittas, att få leva fritt utan att fundera om man gör fel, kanske inte håller tillräckligt avstånd eller att man samlas för många på ett ställe.

Finns det något som du uppskattar mera nu än förr?

De allra flesta uppskattar framförallt tid att umgås med nära och kära. Någon har svarat restaurang- och cafébesök, facetime, kristna vänner, solen, våren och naturen.

Vart skulle du resa om du kunde åka iväg vart som helst imorgon?

Sverige sa några, Spanien, södern, Åland, någon funderar kanske Sydkorea?

Har du någon uppmuntrande hälsning till andra läsare?

Förtrösta på Herren i allt!

Jesus älskar dig!

Allt förmår jag i honom som ger mig kraft (Fil 4:13)

Försök att hitta det positiva ur detta även fast det kan vara svårt.

Allt har sin tid, snart kommer vi säkert att se tillbaka på och sakna denna underliga tidsperiod.

Försök att hitta något som får dig att må bra och ger dig glädje. Och se till att göra det!

Har jag inte befallt dig att vara stark och frimodig? Var inte rädd eller förfärad, för HERREN din Gud är med dig vart än du går. (Jos 1:9)

Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut. (Rom 8:28)

Vilka fina hälsningar, vi får alla komma ihåg dessa uppmuntrande ord och verser. Skriv gärna upp nåt av dem i din kalender, bland dina anteckningar i skolhäftet eller i din telefon! Vi ber om Guds beskydd, för pandemin och beskydd mot coronavirus, men också beskydd mot ensamhet och oro. Vi ber om hopp för framtiden, lättade restriktioner, förnyad gemenskap och att vi i alla stunder kan vila i förtröstan på vår uppståndne och levande Frälsare.

 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.