Hört

Sara sjunger av tacksamhet till Jesus

I april 2019 gav Sara Wiklund (f. Hagman) i Jakobstad ut sin första CD med titeln Sanningens ljus. Den innehåller 15 sånger, de flesta på svenska, men också en sång på finska och två på engelska. Sångerna är genomgående starkt Kristus-centrerade med ett rakt och klart budskap.

Tre av sångerna, nämligen I am so thankful, Sanningens ljus och Vår längtan har hon skrivit själv och sångerna har tonsatts av Isabella Sund som också bidragit med bearbetningen av texterna.

På frågan hur tanken på att ge ut en skiva med kristna sånger föddes berättar Sara att orsakerna är flera. Sången har alltid betytt mycket för henne och den andliga sången är en del av hennes identitet. I både hemmet och bönehuset har sången haft en stor plats och där föddes kärleken till sången. En yttre, till synes banal orsak var hennes möhippa där hon blev hämtad till en studio för att sjunga några sånger och då insåg att det inte alls var så svårt. Men djupast sett handlar ändå allt om ett tack till Gud för vad han gjort i mitt liv, säger Sara.

Valet av en del av sånger var självklart, medan andra fick växa fram. Det avgörande var att Jesus skulle få stå i centrum, han som i varje livssituationen ger oss hopp och öppnar nya vägar.

Varje sång på skivan har en speciell plats i hennes hjärta, säger Sara,  men en speciell favorit är ändå sången Vår längtan. Låten kom till efter en längre kampfylld tid i hennes liv där hon upplevde att hon befann sig i en djup grop. Tacksamheten över att ha fått lära känna Jesus på ett helt nytt sätt gav inspiration till den sången. ”Jesus hade visat vem Han verkligen är, Han som är svaret på mina problem.” Sången lyfter fram Jesus som friden, sanningen, glädjen och kärleken.

I kören medverkar Isabella Sund, Mikael Hagman och Simon Wiklund. För den instrumentala delen står Isabella Sund (piano), Simon Wiklund (dragspel), Sebastian Lassila (cajon), Anders Eklund (akustisk gitarr) och Egon Veevo (kontrabas).

Skivan kan köpas bland annat vid Sunds Trädgård och Missionsmagasinet i Jakobstad. Ett eventuellt överskott från försäljningen går till LFF:s familjearbete och arbetet bland förföljda kristna.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.