TRO & LIV

Berättelse ur livet – del 1 – Simon Nyfelt

Jag vill börja med att berätta om hur livet såg ut 2019. Jag var 23 år och hade precis börjat hyra en etta i Jakobstad. På helgerna var det vanligt att jag tillbringade tiden på krogen. Jag drack för att försöka dämpa depressionen och meningslösheten som fanns inom mig. Olika händelser som jag inte kan nämna offentligt hade orsakat mitt mående. Jag är uppvuxen i en kristen familj men jag var inte särskilt rotad i tron under ungdomsåren. Jag var missnöjd och bitter på Gud eftersom mina livsplaner inte hade gått som jag önskat. En av orsakerna till depressionen var att jag kände mig ensam efter ett antal “break-ups”. Jag tänkte att den enda nyckeln till ett lyckligt liv var att hitta en livskamrat och gifta sig. Jag hade inte fattat att lyckan endast finns i Jesus. Varför jag var så fixerad vid att söka någon att dela livet med var för att inte behöva bli lämnad ensam. Självisk tanke. Och min uppfattning vad gällde kamraterna var den: att jag förlorade den ena efter den andra när de gifte sig.

Men som tidigare sagt blev det en hel del festande på helgerna eftersom jag ville glömma all depression för en tid. Men att supa löser definitivt inga problem. Det ger bara fler och leder till större ångest. Nästa dag känner man sig skamsen, ännu sämre, mera misslyckad och därtill baksmälla. Plånboken får också lida mycket av en sådan livsstil. Ganska många gånger var det nära noll euro på kontot före nästa löneutbetalning. Alltid gick det väldigt jämnt ut med pengarna. Någon gång hände det sig att jag fick gå hungrig till sängs ett par dagar före lön. Att överhuvudtaget tänka sig låna pengar av någon var inget alternativ, p.g.a. skammen och skulden.

Skulden var något som jag kände mera av när jag hälsade på mina föräldrar. Jag var alltid välkommen fastän de visste vad jag gjorde på helgerna. Jag kände mig inte alls värdig deras omsorg och kärlek, för jag visste också själv att det var fel det jag höll på med.  

Efter att hasch lite senare hade kommit in i bilden så började jag tänka efter lite mer. Vad skulle hända med mig om Jesus skulle komma tillbaka just nu? Tanken slog mig en gång när vi rökte på och det blev en väckarklocka för mig. Jag fick en längtan om att få ha en relation med Jesus, en sådan som jag hade som barn. Men jag kunde inte skapa den själv.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.