Berättelse ur livet – del 2 – Simon Nyfelt

Läs del 1 av berättelsen här: https://www.ungitro.fi/berattelse-ur-livet-del-1-simon-nyfelt/

Jag kommer ihåg hur jag bad en kväll: “Jesus om du finns, så visa det för mig. Jag vill komma tillbaka till dig, låt mig få komma tillbaka till dig”.

Så hände det något avgörande 2–3 månader senare, en lördag när nattklubben stängdes. Det hade varit mycket mera drama och misär än vanligt. Det var som om någon väckte mig helt plötsligt efter att jag bevittnat en händelse om hur droger och alkohol påverkar människor. Skulle det kunna sluta på samma sätt för en själv? “Om det kan det, så kan du inte fortsätta leva Simon, då slutar det bara i katastrof”. Då gick det upp för mig. Jag började se klart vad som hände runtomkring mig. Människor vettlöst berusade, folk i trasiga förhållanden och elände i allmänhet.  

Kanske behövde jag få se allt det jag fick se för att vakna upp? Gud hade påbörjat något i mitt hjärta. Ni kommer säkert ihåg bönen jag tidigare bad. Längtan efter Jesus hade vuxit och blivit starkare efter det. Nu såg jag klart! Jag avskydde allt jag såg och som hände runt omkring, sådant som inte hade bekymrat mig särskilt mycket förut. 

Jag kände ånger över mina synder och jag bekände dem inför Gud och tänkte: “det här var sista kvällen på krogarna”. Och det var det! Där och då när jag var berusad sade Han: “Följ mig”! Det var det här jag hade bett om och nu kom verkligen svaret. 

Jag ville också bekänna och berätta för andra vad som hade hänt, börjandes med familjen, att nu är det gamla livet slut, nu har det nya i Kristus börjat! Han som kom för att frälsa och söka upp det som var förlorat vann en syndare den natten. Att övergå från döden till livet är det största mirakel som Gud av nåd gör med oss. 

Det här är min berättelse om hur Gud i sin kärlek väckte och kallade mig. Jag var inte syndfri eller värdig. Stor är hans nåd och barmhärtighet! 

Till dig som är deprimerad och känner dig övergiven vill jag säga: “du är inte ensam”. Jesus är med dig och han vet om alla dina problem och bekymmer. Han har själv burit dem i sin kropp upp på korset. (Jes. 53:4–5) Be till Honom som kan ge dig kraft och vilja att följa honom. För vi kan inte göra det av oss själva. Jesus säger: “följ mig”! “Låt Gud i allt få veta om alla bekymmer och önskningar, genom bön, åkallan och tacksägelse.” (Fil 4:6–7) 

Ha alltid blicken fäst på den väg som leder till härlighetens himmel, nämligen Jesus Kristus! Låt oss alltid peka på den vägen för andra människor! 

“Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” (Joh. 3:16) Och Gud bevisade verkligen sin kärlek till oss genom att Kristus dog i vårt ställe, medan vi ännu var syndare. (Rom 5:8) 

Herren med! 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.