Berättelser ur livet

Berättelser ur livet

Till berättelser ur livet har olika personer fått några frågor som de funderat och svarat på. Personen får gärna berätta om sig själv och sitt liv, vilken roll kristen tro har i dennes liv, var han eller hon har sitt andliga hem, vad hon eller han brinner  för och vilken vers i Bibeln är speciellt viktig för personen själv. Berättelser ur livet kan också vara ett vittnesbörd, eller något annat som en person vill dela med sig av. Berättelser ur livet kommer att vara en återkommande serie på ungitro.fi. 

Mitt namn är Isa och jag är 22 år gammal. Jag är uppvuxen på en bondgård i en liten by i Pedersöre. Jag har tre äldre bröder och är den yngsta och enda flickan i barnaskaran. En fun fact är att alla i min familj har bara tre bokstäver i sina förnamn, inklusive mamma och pappa. Sorgligt nog kommer den traditionen att brytas eftersom varken jag eller mina bröder har funnit partners med färre antal bokstäver i namnen än fyra.

För tillfället bor jag i Jakobstad där jag studerar sista året till barnträdgårdslärare. Redan som liten visste jag att jag ville bli ”dagistant” och om 4 månader är jag äntligen det. Det är mycket som händer i mitt liv just nu. Jag skriver min kandidatavhandling, planerar bröllop samtidigt som jag och min fästman funderar på vad vi ska göra med våra liv efter maj 2018, när vi har gift oss och studerat klart. Nästan alla dörrar står öppna! I en värld som den här finns det oändligt med valmöjligheter. Var ska vi bo? Ska vi studera vidare? Ska vi jobba och i så fall med vad? Ska vi flytta utomlands?

När mycket i livet är ovisst, är det skönt att kunna lägga alla bekymmer i Guds hand och lita på att han kommer att ta hand om oss och leda oss på den väg han vill att vi ska gå. Det är spännande att ge kontrollen åt Gud så att han får chansen att visa vad han har för plan för våra liv! Jag har ingen aning om vad jag kommer att göra nästa höst, men jag ser fram emot det med stor förväntan. Gud vet precis vad som är bäst för mig och jag är övertygad om att han kommer att ta hand om mig oavsett var jag bor eller vad jag gör.

”Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er. ” – Första Petrusbrevet 5:7

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.