Reflektioner

Lämna resten till Gud

Gymnasiet eller yrkes? Folkhögskola, mellanår eller något annat? Dessa är kanske tankar som du haft, har eller kommer att ha. Just dessa frågor hör ihop med högstadietiden, närmare bestämt slutet på den. Under t.ex. gymnasietiden står man igen inför liknande frågor. Vad är nästa steg? Vet jag att jag väljer rätt?

I skrivande stund är jag nästan klar med andra året på mina elingenjörsstudier, så jag har lite tid ännu att fundera på vad mitt nästa steg kommer att bli. Kommer jag att vara 100% säker på att det val jag gör är ”det rätta” när jag väl gör det? Den frågan skulle jag vilja kontra med en annan fråga, nämligen: ”Finns det något som är helt rätt?”. Tänk om det är så att Gud kan välsigna det val jag gör och tänk om det är så att det finns flera olika vägar jag kan ta och den ena är inte sämre än den andra. Visst kan jag göra ett dåligt val också och t.ex. inte göra något alls men det jag menar är att det kan finnas flera olika val för mig att göra. Av dessa val kanske inte något enda verkar mera självklart än det andra men om jag ändå bestämmer mig för något, gör mitt bästa och lämnar resten till Gud så tror jag att Han kan göra stora saker. Men vänta nu, vad menar du med ”lämna resten till Gud” hör jag någon fråga. Vad betyder det att lämna resten till Gud? För att svara på detta grävde jag litet och hittade en artikel på efterkristus.nu. Artikeln är skriven av Jonas Nordén och har rubriken ”Att lämna allt”. Jag citerar några rader som jag tycker besvarar vår fråga:

”Att Han själv, Hans liv, Hans vilja och Hans agenda får vara det som styr och påverkar allting annat; alla relationer, all utbildning, allt jobb, alla fritidsaktiviteter, alla vägval.”

Det jag alltså får göra är, som sagt, att göra mitt bästa och söka Guds rike och Hans vilja när jag gör det. För mig tar detta bort en hel del av den press som jag möter vid vägskäl som hör ihop med t.ex. skolavslutningar. Nu hänger det inte längre på att jag måste träffa rätt och ifall jag inte gör det så är det kört. Sedan tycker jag att just en skolavslutning, speciellt när man går ut högstadiet, gymnasiet eller liknande, är ett ypperligt tillfälle att stanna upp och fråga sig: Var Gud med mig här? Har han välsignat det jag gjort? Samtidigt betyder ju också en skolavslutning att man klarat av något, att det man presterat uppmärksammas och det är värt att vara stolt över!

Länken till artikeln: https://efterkristus.wordpress.com/2015/01/26/att-lamna-allt/

 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.