Berättelser ur livet

“Börja dagen med att överlämna den i Guds händer”

Jag heter Ann-Christin (Anki) Snellman och jobbar som familjearbetare inom LFF sedan februari 2018. Jag är gift med Krister och mamma till 10 vuxna barn. Vår familj består totalt av 41 personer varav 19 är våra barnbarn. Den allra minsta av dem kom på ett kort besök för att sedan fortsätta färden till sin skapare i himlen.  William fick en speciell plats i allas hjärtan och vi ser fram emot att träffa honom en gång i himlen.

Barn har alltid varit en del av mitt liv. När de egna barnen växte upp jobbade jag i föräldra-barngrupper, på dagis och som skolgångsbiträde. I mitt arbete och under studierna till socionom/diakon fick jag upp ögonen för människor som på olika sätt far illa på grund av ensamhet, fattigdom, arbetslöshet, missbruk eller psykiskt/fysiskt illamående och ohälsa. Det berör alla åldrar och jag skulle önska att alla får den hjälp de behöver, dels av professionella men också av oss som medmänniskor och vänner.

Under årens lopp har jag kommit i kontakt med många ungdomar. För mig är det viktigt att alla ungdomar får känna sig sedda, älskade och värdefulla. ALLA är viktiga och ingår i Guds plan. (Jer 29:11). INGEN har fötts till jorden av en slump (Psalt 139:13). ALLA har ett uppdrag (Jer 1:4-5). ALLA är födda med olika anlag och gåvor som Gud vill att vi skall använda. (Psalt.139:17). Psaltarpsalmen 139 är bland det finaste jag vet i Bibeln. Den borde vi läsa och ta till oss varje dag.

Mitt andliga hem har hela mitt liv funnits inom LFF men den evangelisk-lutherska kyrkan har också funnits med vid sidan om. Eftersom jag växte upp i en väldigt skyddad miljö märkte jag först under studietiden (19 år) att jag som kristen hade andra värderingar än de övriga i klassen. Jag fick ta eget ansvar för hur jag levde eftersom jag bodde i Helsingfors och ingen kände mig. Jag vill uppmuntra er som studerar idag att vara öppna med er tro. Det går lättare om man har en klasskompis som har samma värderingar som en själv, men det kan bli väldigt jobbigt om man känner sig ensam eller är ensam kristen på klassen. Ta reda på vad det finns för kristna samlingar just i din studiestad. Då du söker dig till andra kristna studerande öppnas nya möjligheter att växa i tron.

Det är tryggt att få leva med Gud i livets olika skeden.  För mig är det viktigt att få börja dagen med att överlämna den i Guds händer genom att be att han leder, välsignar och skyddar mig själv, mina nära och kära och de människor jag möter under dagen.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.