Berättelser ur livet

Brinner för en kristen kyrka som lever efter Guds vilja

1. Berätta om dig själv och ditt liv
Jag trivs bäst på landsbygden, men har varit tvungen att bo i städer för att få min utbildning. Stora delar av mitt vuxna liv har varit på resande fot och jag har inte ännu lyckats bo ett helt år i rad på samma ställe sen jag flyttade hemifrån, men det kommer det snart att bli ändring på.

2. Fun facts
Jag är aningen tankspridd och kommer med många idéer om ett och annat, därför hade jag svårt att bestämma mig för vilket av alla mina förslag jag skulle skriva min magisteravhandling om. Och för att höra hur originellt folk kan tänka händer det sig att jag besöker nästan vilken typ av sekt som helst. Det ger perspektiv på livet, men samtidigt är det viktigt att veta var man står och därför är Bibeln allra viktigast.

3. Vad har kristen tro för roll i ditt liv? Var har du ditt andliga hem, om du har ett?
Det allra viktigaste för mig är att få del av Kristus själv i nattvarden varje vecka, även om jag ibland har predikouppdrag i nattvardsfria gudstjänster och därför blir tvungen att avstå. Att stöda andra människor, särskilt barnfamiljer som vågar gå i tro och ta emot barn, är en annan viktig del av mitt kristna liv. De teoretiska medlemskapen i olika register är oviktiga för mig. Jag har gemenskap med dem som tror att de är syndare och i nåd flyr till Jesus.

4. Vad brinner du för?
En kristen kyrka som lever efter Guds vilja. Med hoppet om frälsning av nåd allena, genom Kristus allena. Och folk som vandrar i tro och hjälper varandra. Då tar familjerna emot så många barn Gud ger, medan de som av olika orsaker inte har barn stöder dem som får när föräldrar lever i sin kallelse som kristna.

5. Vilken vers i Bibeln är speciellt viktig för dig?
2 Kor 12:9: “men han svarade mig: ‘Min nåd är nog för dig, för min kraft fullkomnas i svaghet’ Därför vill jag hellre berömma mig av min svaghet, för att Kristi kraft ska vila över mig.”

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.