KULTUR

Cityalight – Bara i dig har min själ sin ro

En kväll när jag satt och sökte lite ny musik på Youtube kom jag över en låt som heter ”Ancient of Days” av Cityalight. Låten handlar i korthet om hur Gud är evig oberoende hur det kan storma i världen. Detta är ju sannerligen ett viktigt budskap med tanke på den situation som COVID-19 har försatt oss i och som fortsätter att påverka oss framöver.

Direkt när jag hade lyssnat klart på ”Ancient of Days” första gången bestämde jag mig för att vidare undersöka vad Cityalight riktigt är, för jag gillade verkligen det jag hörde. Till min glädje fann jag att det fanns mycket mera material att ta del av och det var så bra att jag kände att jag måste dela vidare.

Så vad är Cityalight?

Cityalight är en del av St Paul’s Anglican Church Castle Hill i Australien. Målet med musiken som de skriver är att vända folks blickar och hjärtan mot Jesus i sång, eftertanke och bön. Det är väldigt tydligt att texterna i Cityalights sånger har Bibeln som den viktigaste inspirationskällan och budskapet förstärks av bra instrumentsättning med trummor, bas, piano, gitarrer och mera.

Hittills har Cityalight släppt två album, en EP och två singlar varav det senaste är en singel som släpptes i april för att tala rakt in i coronasituationen. Singeln heter Your Will be Done och handlar om hur Jesus bad att Fadern skulle ”…tag denna kalk ifrån mig!” (Luk 22:42) och vidare i samma vers: ”…Men ske inte min vilja utan din”. Med samma tillit till Fadern som Jesus hade får du och jag också be att Fadern skall ske sin vilja i våra liv och speciellt i tider som dessa då framtiden är osäker på så många sätt är det mycket viktigt att påminna sig om att då man ber att Fadern skall ske sin vilja i ens liv så kan man lita på att Gud har precis varje aspekt av ens liv under kontroll fastän man själv vet så försvinnande litet.

En annan fin låt som Cityalight skrivit är “The Goodness of Jesus” och handlar om det som är viktigt i livet. I tredje versen sjunger man: Come and find your hope now in Jesus, He is all he said he would be”. I korthet handlar det alltså om att Jesus är precis den han säger sig vara och Han sviker inte. Det finns inga världsliga rikedomar som kan mäta sig med den skatt och den väg till evigt liv som finns ENDAST genom Jesus.

Detta och mycket mer finns att lyssna på via diverse streamingtjänster och Youtube. Ett stort plus är också det att texter, ackord och noter på alla deras sånger finns att tillgå via cityalight.com. Jag hoppas att musiken blir till glädje för dig!

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.