Mina topp tre Bibelverser

Vill du veta tre bibelverser som jag älskar särskilt mycket? För mig är de som diamanter. Jag vill gärna dela dem med dig!

     Den första versen kommer rakt ur en berättelse i Bibeln. (Du kan läsa hela storyn i Första Moseboken 16).

Och hon gav ett namn åt Herren som hade talat med henne. Hon sade: ”Du är den Gud som ser mig”…

1 Mos 16:13

Den här versen handlar om en kvinna som hette Hagar. Hon befann sig mitt ute i öknen, därför att hon mådde så dåligt att hon sprungit hemifrån. Hagars liv hade inte varit lätt, och hon hade dessutom blivit hårt bestraffad där hemma för sin dåliga attityd. Hagar både skämdes och kände sig orättvist behandlad. Men mest av allt var hon hemskt ensam.

     Där, mitt ute i ingenstans, kom plötsligt en ängel från Gud och mötte Hagar. Ängeln visade för henne att Gud redan visste allt om det som hon gått igenom. Han uppmuntrade Hagar att våga gå tillbaka hem och försonas med dem som sårat henne. Han gav också ett fantastiskt löfte åt Hagar att Gud skulle vara med henne och ge henne en ljus framtid. 

     Det namn som Hagar ger åt Gud är härligt. ”Den Gud som ser mig.” Vet du, att Gud ser dig exakt där du är just nu, även om du kanske inte ser Honom? Han vill möta dig, precis som Han mötte Hagar. 

     (Tips: Det finns en fin sång på YouTube som handlar om Hagar, och om oss. Den heter The God Who Sees.)

Så finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus. 

Rom 8:1

”Fördömelse” är ett ganska ovanligt ord. Men tyvärr är det inte särskilt ovanligt att människor lever med fördömelse inombords. När man lever i fördömelse har man gett upp hoppet, för man vet att man är otillräcklig som människa. Man känner på sig att man inte duger, särskilt inte inför Gud.  

     Den fantastiska nyheten är, att hos Jesus finns ingen fördömelse! Han har redan gjort oss fria från all synd och skam när han dog på korset och uppstod från de döda. Vi kan fritt komma till Gud, utan att skämmas! Han älskar oss och väntar på att vi ska komma. 

HERREN går själv framför dig och han ska vara med dig. Han ska inte lämna dig eller överge dig. Var inte rädd eller förfärad. 

5 Mos 31:8

Har du någon gång ställt dig bakom ryggen på en person som är modigare än du? Typ om du måste gå in i ett mörkt rum men inte vågar, så din kompis (som inte är mörkrädd) måste gå först. 

     Ibland känns vissa saker i livet så svåra, att vi inte vet om vi kommer att klara dem. I sådana situationer är det tryggt att lämna sitt liv i Guds hand. Gud är inte mörkrädd. Och Han har lovat att gå före.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.