TRO & LIV

Topp 5 Bibelverser för mig

Du kanske också har fått frågan ”vilket ditt favoritbibelord är” någon gång. Vissa kan svara direkt på frågan utan att tveka, och kan bibelordet utantill fastän de skulle bli väckta mitt i natten. 

Jag sällar mig till den skaran som inte kan svara att just ett bibelord har betytt extra mycket för mig. Bibeln är ju full med olika bibelord som bildar en helhet, och beroende på vad vi behöver i en särskild stund så tilltalar bibelord oss på olika sätt. Ibland söker vi tröst i Bibeln, andra gånger uppmuntran, glädje, lovprisning, varning o.s.v. 

Som första bibelord väljer jag ett som är grunden för det jag tror på, Joh 3:16 (som också kallas lilla Bibeln): ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde son för att dem som tror på honom inte ska gå under utan ha evigt liv.” Evigt liv. Jag upprepar orden och konstaterar att jag inte kan förstå vidden av det. Men jag vill tro på det eviga livet. Med Jesus. I himlen. 

Det andra bibelordet är ett bibelord om förlåtelsen. Förlåtelsen som är gratis och aldrig frågar hur stor eller svår synden är som ska betalas. Jes 1:18: ”Kom, låt oss gå till rätta med varandra, säger Herren. Om era synder än är blodröda som scharlakan, skall de bli vita som ull.”

Det tredje bibelordet som betyder mycket för mig är från Joh 14:27: ”Min frid ger jag er, inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.” Modlöshet. Oro. Hur ofta landar man inte där. Livet är inte alltid enkelt och ofta söker man friden på fel ställen. I världen, bland våra medmänniskor och tusentals likes på sociala medier kommer vi aldrig att uppnå den friden som Jesus kan uppfylla. – Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? (Matt 16:26)

Det fjärde jag väljer ut är klippan Herren. Han som står fast när allt annat vacklar, spricker och går sönder, Jes 26:4: ”Förtrösta på Herren för evigt, för Herren, Herren är en evig klippa.”

Det sista bibelordet blir från Joh 14:2: ”I min Faders hus finns många rum. Om det inte vore så, skulle jag då ha sagt till er att jag går bort för att bereda plats åt er? Och om jag än går och bereder plats åt er, skall jag komma tillbaka och ta er till mig för att ni ska vara där jag är.”

Vi ska vara där Jesus är. Då faller den sista pusselbiten på plats. Man kan förstå från detta bibelställe, när Jesus snart skulle lämna lärjungarna, att de kände sig otrygga och vilsna. Precis som vi kan känna oss. Tomas frågar också hur de (vi) ska känna den vägen. Varpå Jesus svarade: “Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.“

När Jesus hade lämnat dem så fick ju lärjungarna den Helige Ande som skulle hjälpa och vägleda dem. Än idag har vi samma Helige Ande, en del av treenigheten, med oss som hjälper oss i våra utmaningar som vi kan möta på vår vandring. Inget har förändrats på den punkten. 

Ta gärna fram din egen Bibel eller bibelappen på telefonen och reflektera över vilka bibelord du finner extra viktiga för dig nu just. Jag tror att du också kommer att ha svårt att ”bara” välja fem. Bibeln är full med näringsrik mat för våra själar. Smaka och se att Herren är god! Nu blev det ännu ett bonus bibelord här från Ps 34:9.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.