TRO & LIV

De som älskar hans återkomst

Vi närmar oss nu uppbrottets söndag, som handlar både om att vaka och vänta på Jesu återkomst. För Jesus kommer tillbaka en dag, vare sig vi vill det eller inte, det har han lovat i sitt ord. Då kan det passa att ställa frågan: vill vi att Jesus ska komma tillbaka? Längtar vi efter den dagen när vi ska få möta Brudgummen? Eller är din första reaktion att Jesus gärna kan vänta ett tag till? Så att du hinner genomföra den där resan du alltid har drömt om, eller så att du hinner se nästa säsong av din favoritserie? Orsakerna kan vara många till att man vill att Jesus kan vänta med sin återkomst, och jag tror att många av oss känner igen oss i dessa tankar, för vår gamla syndiga människa trivs inte med tanken på att Jesus ska komma tillbaka en dag, så ett visst motstånd mot den tanken kan vi förvänta i vårt kött. 

Samtidigt tror jag att vår längtan efter Jesu återkomst kan säga oss något om vårt förhållande till Gud. Om vi säger att vi är kristna samtidigt som vi inte har någon slags längtan efter Jesus själv, då har vi lurat oss själva. De goda nyheterna i evangeliet är inte bara att Jesus köpte oss fria från synden och döden, utan att vi vann Kristus själv. Vi får lära känna Gud! De goda nyheterna var inte bara ”evigt liv”, utan en evighet tillsammans med Jesus. Jesus är själva gåvan i Evangeliet.

Om du inte har någon slags längtan efter Jesus själv nu, så kommer du inte att trivas i himlen, för där kommer allt handla om Jesus. I himlen ska vi tacka och lovprisa honom på riktigt och i all evighet. Vi ska få se honom såsom han är, och han ska vara vår herde. Det är i himlen som vi verkligen helhjärtat ska följa Jesus.

Kanske du känner nu att du inte alls har en önskan om att Jesus ska komma tillbaka, och du tycker att den känslan skrämmer dig, då ska du inte bli förtvivlad: Enda grunden till varför Jesus inte har kommit tillbaka ännu är just för att han i sitt tålamod vill att vi ska omvända oss och tro Evangeliet. “Sök Herren medan han låter sig finnas, åkalla honom medan han är nära”, Jes 55:6.

Men kom ihåg att kärleken inte är en prestation, utan: Vi älskar därför att han först har älskat oss. Sök honom därför i bön och i hans ord, reflektera över vad det innebär att han har gett sitt liv för dig.

Min bön är att vi alla en dag ska kunna stämma in med Paulus ord när han visste att hans liv gick mot ett slut: 

Själv offras jag redan som ett dryckesoffer, och tiden för mitt uppbrott är inne. Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron. Nu väntar mig rättfärdighetens segerkrans. Den ska Herren, den rättfärdige domaren, ge mig på den dagen, och inte bara mig utan alla som älskar hans återkomst, 2 Tim 4:6-8.

 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.