Läst

Flickan under bron

En gripande roman om frestelser, nåd och villkorslös kärlek. Hon brände alla broar för att skaffa sig det hon trodde att hon ville ha. Nu vill hon bara hitta hem.

Hollywood 1957. För alla som betyder något i Hollywood är Lena Scott det starkast lysande stjärnskottet på vita duken sedan Marilyn Monroe. Få vet att hon egentligen heter Abra, och ännu färre vet vilket pris hon tvingats betala för att äntligen bli någon. För Zeke Freeman förblir Abra för alltid den lilla flicka som vann hans hjärta den där natten då han fann henne, ett gråtande, övergivet spädbarn, under bron utanför Haven. Zeke och hans son Joshua – Abras bästa vän – ser henne utvecklas till en exotisk skönhet. Men Zeke vet att omständigheterna kring Abras födelse har lämnat djupa ärr i hennes hjärta, ärr som lämnar henne sårbar och öppen för en vältalig charmör som bedyrar sin kärlek och lockar henne med sig till Hollywood – drömmarnas stad. Hollywood känns fjärran från Haven, men den naiva Abra lär sig snart vad som förväntas av en flicka som vill nå toppen. För sent upptäcker hon att berömmelsen har ett fruktansvärt pris.

Författaren har hittat inspirationen till denna bok i Hesekiel 16, där Gud talar om sitt utvalda folk som han vårdade, vakade över och slutligen valde till brud, trots att de förkastade Honom. Skildringen talade så starkt till författaren, eftersom hon själv växt upp i en kristen familj, men sedan gått sin egen väg. Hur svårt det sedan var för henne att böja sig inför Herren igen och verkligen tro att allt är förlåtet. Författarens bön med denna bok är att läsaren skall få en närmare gemenskap med Jesus.

Jag tycker att boken är mycket läsvärd. Den påminner om att hur långt ifrån Gud du än är, så finns det alltid en väg tillbaka. Gud förlåter allt, även fast det ibland kan vara svårt att svälja sin stolthet och våga be om förlåtelse. Jag rekommenderar dig att läsa boken. Den har ett enkelt språk som passar de flesta. Jag tycker boken är en av de bättre böckerna som Francine Rivers har skrivit.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.