Undervisning

Första gången du håller en andakt

Jag läste en intressant artikel om att hålla andakt. Du kanske har fått en uppgift att vara värd i ett kristet sammanhang där du känner att en andakt är på sin plats men inte vet hur du skall göra. Jag tänker ge några små tips och berätta lite hur jag gjorde när jag började hålla mina första andakter.

Först av allt är det viktigt att lyssna på andras andakter och ta det till sig. Man kan snappa upp ord och meningar som man själv kan använda. Är man lite blyg att använda egna ord i början kan man ta hjälp av en andaktsbok. Det gjorde i alla fall jag. Min andaktsbok hade alltid en text ur Bibeln och jag utgick från den bibeltexten varje gång jag hade andakt och läste sedan rakt av. Det finns många olika andaktsböcker, vissa har lite svårare text, vissa lite enklare. Själv föredrar jag den enklare versionen för att människor lättare skall förstå min andakt.

Ett annat sätt att hålla andakt är att helt enkelt ta t.ex. sin favoritbibelvers och sedan berätta något om den. Det kan vara något personligt man varit med om, ett bönesvar eller vad som helst man kommer att tänka på.

En andakt behöver inte vara krånglig eller ha många svåra ord. Huvudsaken är att Gud får vara med och att Jesus är mittpunkten. Var inte rädd för att ta till dig uppgiften som andaktshållare. Med erfarenhet kan jag berätta att ingen dömer dig!

Gud med dig.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.