Berättelser ur livet

Gud är större

Det var vårvinter, året var 2015 och jag hade nyss blivit hemförlovad från militären. Som så många andra, sökte jag in till olika skolor med hopp om att börja studera på hösten. Bland annat sökte jag in till Yrkeshögskolan Novia i Vasa dit jag senare också blev antagen. Samtidigt började jag på allvar drömma om att åka till Stockholm och studera ljudteknik. 

Redan i min tidiga tonår hade jag haft tankar på att bli ljudtekniker och någon gång under gymnasietiden fick jag upp ögonen för SAE Institute Stockholm. För att kunna söka till den skolan krävdes studentexamen så jag gjorde klart gymnasiestudierna, samtidigt som jag mer och mer började ställa in mig på att åka till Stockholm. Efter studenten följde ett år i militären och när jag blev hemförlovad började jag fundera på vidarestudier på allvar. Jag visste redan att ansökan till SAE inte skulle öppnas förrän sent på sommaren eftersom kursstarten skulle ske på senhösten. Som plan B sökte jag in till några andra skolor, däribland Novia i Vasa, och ungefär samtidigt som jag fick besked om att jag hade blivit antagen till Novia så hörde en kompis av sig till mig och undrade om jag ville bo med honom i en lägenhet i Vasa som han redan hade fixat. Bara på några dagar så släppte jag taget om mina drömmar att bli ljudtekniker och tackade ja till studieplatsen på Novia. Det var ju bara så enkelt när studieplatsen och lägenheten båda var fixade. Allting kom serverat som på ett fat så jag kunde bara inte tacka nej till möjligheten.

Jag inledde mina studier på Novia hösten 2015 och klarade mig bra men jag kunde ändå inte släppa det. Ju längre hösten led, desto mera medveten blev jag om att jag verkligen ville åka till Stockholm. I oktober kunde jag inte stå emot längre så jag sökte in till SAE Institute och blev antagen. Eftersom jag var så tidigt ute hade jag möjligheten att påbörja studierna redan i juni 2016 så jag gjorde klart mitt första år på Novia och flyttade sedan till Stockholm nästan direkt. (Efter mitt år i Stockholm återvände jag till Novia och gjorde klart mina studier)

Utbildningsprogrammet på SAE skulle ta ett år och för mig var det ett av de bästa åren hittills i mitt liv. Förutom att studierna var så intressanta att jag sällan tänkte på dem som studier så var också det att jag flyttade till en plats där jag inte kände någon otroligt lärorikt. Visst var det också ganska skrämmande att jag inte kände någon och dessutom skulle jag ju bo i en ganska stor stad, åtminstone jämfört med var jag hade bott tidigare. Det faktum att jag inte kände någon gjorde att det inte fanns några förväntningar på hur jag skulle vara som person. Det var lätt att slappna av och vara den jag var, ja, till och med den jag ville vara. 

Mitt år i Stockholm blev ett år då jag fick fördjupa mig i ett av mina största intressen samtidigt som jag utvecklades på ett personligt plan men framför allt så utvecklades min relation med Jesus. Vid flera tillfällen under mitt år i Stockholm fann jag mig i situationer då jag inte visste hur jag skulle ta mig hem. I de situationerna hade jag verkligen ingen annan tillflykt än min himmelske pappa och gång på gång fick jag erfara hur Han stod på min sida och hjälpte mig ända hem. Av allt jag lärde mig under det året var ändå den viktigaste lärdomen den att Gud inte sviker. Vilka bekymmer eller problem du än har så får du verkligen lita på att Han är större och att det alltid finns en väg framåt när du vandrar med Honom.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.