Hört

“Hold on to me” – En sång om Guds omsorg och trofasthet

Vart vänder du dig när du känner dig ledsen, ensam eller arg? Pratar du med dina vänner, dina föräldrar, din partner eller stänger du kanske in känslorna och behöver egen tid? I Första Petrusbrevet 5:7 får vi läsa: ”Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.” Jesus vill att vi ska lämna våra bördor hos honom och inte oroa oss över morgondagens bekymmer, därför får vi lämna allt som tynger oss vid hans fötter.

När jag känner jobbiga känslor brukar jag ofta prata med min man eller någon annan som jag litar mycket på. Men den tröst jag får från Jesus kan ingen annan människa ge mig. Jag vänder mig till Jesus via bön och genom musiken. Musik och text bildar en helhet som alltid har betytt mycket för mig. Den bästa kombinationen är när man sätter Jesus med i kalkylen och det blir en lovsång. Lovsånger har under livets tyngre perioder blivit en räddning och under lyckliga perioder har det varit ett sätt att visa tacksamhet och glädje. Att få lyssna på och skriva eget.

Den sång som går på repeat hemma hos oss just nu är ”Hold On To Me”. Orden skrivna av Lauren Daigle blir för mig en tröst. Jag inser hur hon igen har lyckats sätta ord på det jag ibland känner och stämmer in i sången… ”hold on to me”.

Lauren Daigle är en amerikansk, kristen sångare som länge har varit en favorit för mig. Ni kanske har hört ”You say som är en av hennes mest kända låtar. Jag tycker om hennes sätt att skriva, hennes unika sångröst och hur hon kombinerar texten med musiken.

”Hold On To Me” handlar om hur vi människor i all vår svaghet, oro, enkelhet och vilsenhet får be Gud att hålla fast vid oss. Här handlar det inte om vad vi ska eller borde göra utan oberoende av våra handlingar får vi vila i Guds löften. Refrängen lyder fritt översatt till svenska: ”Håll fast vid mig när det är för mörkt för att se dig. När jag är säker på att jag har nått slutet. Håll fast vid mig när jag glömmer att jag behöver dig. När jag släpper taget – håll mig igen.”

Lovsången slutar med orden: “I could rest here in Your arms forever. ‘Cause I know nobody loves me better. Hold on to me. Hold on to me”. Vilken tröst det är när man vågar vila i Guds löften. Vilken tröst det är att veta att Gud håller fast i dig och mig och aldrig, aldrig kommer lämna oss.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.