FRÅGOR & SVAR

Hur hittar jag en livskamrat?

Fråga: Vad ska man göra om man så gärna skulle vilja hitta en livskamrat, men inte vet på vilket sätt. Ska man fortsätta be eller ska man ta tag i det själv?

Det korta svaret är: både och. 

Bönen är otroligt viktig och vi kan lita på att Gud alltid hör vår bön, också då Han inte svarar genast eller på det sätt vi skulle önska oss. Ibland kan det iaf vara smart att stanna upp och fundera på våra böner. Ber vi som Jesus gjorde, med ett ”ske Din vilja” på slutet? Ber vi att Gud ska ge oss tålamod och frid i väntan på bönesvaret? Ber vi om beskydd mot att bli fixerade vid ett visst böneämne? Gud har ju själv gett oss vår längtan efter kärlek och gemenskap, så Han om någon förstår bönen om en livskamrat. Samtidigt vet Han att en annan människa aldrig helt och fullt kan fylla vår längtan efter kärlek. Det kan bara Gud själv.

Bönen är grunden, men det är också viktigt att själv vara aktiv. Aktiv med att fylla sitt liv med meningsfullt innehåll. Aktiv med att satsa på sin Gudsrelation. Aktiv med att finnas där var andra kristna samlas. Aktiv med att satsa på goda vänskapsrelationer och finnas till för andra.

Några fina, kristna singlar jag känner har på begäran skrivit ner tankar om att vara singel och sökande:

”Jag tycker det är viktigt att förbereda sig genom att lära känna sig själv. Att bli bekväm med sig själv och älska den person man är. Då förbereder man sig själv på att bli fru/man.”

”Om man dejtar bara för att inte behöva vara ensam, nöjer man sig ofta med någon som inte alls är menad för en.”

”Var inte rädd att besöka ställen där andra kristna samlas (inte så lätt för tillfället) samt att ta kontakt och prata med andra för att visa ditt intresse, samtidigt som du bär på bönen att Gud ska visa dig sin väg.”

”Jag är hellre ensam så länge Gud vill, än i ett förhållande som jag vet att Gud inte planerat.”

”Jag har skrivit ner en lista på vad jag söker i en man, för att lättare kunna se ”red flags”. För att kunna undvika sådan som inte är bra för en. Samtidigt är det viktigt att minnas att det inte finns en perfekt människa. En partner kan inte göra en lycklig.”

”Gud har kontroll. Han vet VAD jag behöver och NÄR – även fast det inte alltid känns så. Gud har ju hela min livsplan, medan jag bara ser en liten bit i taget. Så klart vet han bäst när det passar med en livskamrat i mitt liv.”

Till sist, till dig som ställde frågan:

Minns att Gud har en finfin plan med ditt liv. Du får lita på att Han älskar dig och vill dig väl. Aktivt och i bön får du leva ditt liv, med förtröstan om att Han vill leda dig varje steg på vägen. 


  

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.