Reflektioner

Kärlek i praktiken

Ge utan att kräva något tillbaka.
Förlåt även om du inte blir förlåten.
Dela med dig även om ingen tackar dig.
Detta är kärlek i praktiken.

Richard Daly

Ge utan att kräva något tillbaka. Vi kräver sällan något i gengäld då vi gör en tjänst eller ger en gåva, men hur är det med våra förväntningar? När vi ger något så förväntar vi oss ofta någon form av uppskattning och just denna förväntan kan snabbt förvandlas till en besvikelse om den inte blir uppfylld. Blir man ofta besviken i sitt liv så kan en bitterhet slå rot. En bitterhet som sätter sordin på hemmets atmosfär och som tonar ner glädjen i våra liv. I Bibeln varnas det för att låta bitterheten slå rot i våra hjärtan.

Det finns ett uttryck som heter något i stil med: ”Förvänta dig ingenting så blir du inte besviken”. Till först tyckte jag att uttrycket lät negativt och hopplöst på nåt vis. Lite som att gå runt och tänka att alla människor är negativa egoister och att livet inte har något att erbjuda. Men om man reflekterar lite djupare över innebörden så ligger det nog lite sanning i uttrycket.  Men jag skulle vilja sätta två ord till i uttrycket och ändra ´ingenting´ till ´inte för mycket´. Då lyder uttrycket så här: ”Förvänta dig inte för mycket av andra bristfälliga människor så blir du inte besviken”. Vi människor är ju väldigt bristfälliga och ofta sårar vi varandra helt omedvetet. Vi är ofta egoistiska och uppmuntrar inte varandra så som vi borde. Vi ger inte av vår tid till dom som skulle behöva oss eller så håller vi inte det som vi lovat. Vi glömmer bort och prioriterar fel.

Många människor har blivit bittra över livet eftersom deras förväntningar har gått i kras. De har kanske drömt om ett liv där de får mycket uppmärksamhet av människor och känner sig svikna när det inte blivit så.

Men hur är det om vi sätter alla våra förväntningar till Jesus istället? Om vi helt och fullt tror att hans förlåtelse täcker ALLT i våra liv? Om hans kärlek får fylla oss med en tacksamhet som flödar över? Om vi låter Jesus få visa oss vad kärlek betyder i praktiken?  

Jesus gör ingen besviken. Tvärtom. Han fyller oss med liv. Ja liv i överflöd. Och vi får skriva under uttrycket: ”Förvänta dig ALLT av Jesus så blir du inte besviken”

“Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.” Joh 14:27

 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.