FRÅGOR & SVAR

Hur kan jag hitta kristna vänner?

Fråga: Hur hittar man kristna vänner? Varför är det så extremt svårt att hitta vänner i sin egen ålder som vill träffas och prata? Har jag gjort något ont, eller fel, när jag inte kan hitta vänner ibland 7 miljarder människor? Om det är så att jag har gjort något fel eller sagt något sårande då kan man be om förlåtelse.

 

Hej!

Varför ska det vara så extremt svårt att hitta vänner? Och kristna vänner? Det är en svår fråga som jag inte vet om jag kan besvara på ett bra sätt, men jag ska göra ett försök.

Nu vet jag ju ingenting om dig, var du bor, om det finns kristna ungdomssamlingar nära dig osv. och därför är det lite svårt att ge konkreta råd. Men en sak som jag började fundera över är om andra vet om att du är en kristen? Om inte behöver du nog fundera på hur du kunde visa det.

Du undrar också om du har gjort något fel och om det är därför du inte har vänner. Du vet i alla fall inte själv om att du skulle ha gjort något fel och då har jag lite svårt att tro att det är där problemet ligger, för om du hade sårat någon så illa att relationerna blivit lidande tror jag att ditt samvete skulle säga till. Men är du ändå osäker kan du faktiskt fråga! Det är kanske inte så enkelt, men tala gärna med en erfaren själavårdare och be om hjälp och tips.

Det är också i övrigt mitt råd till dig. Tala med en själavårdare! Det är lättare för honom eller henne att hjälpa dig om han eller hon vet lite mer om dig än vad jag vet. 

Jag kom att tänka på ett bibelord, Mark 10:29-30. Där säger Jesus att den som lämnar sitt hem eller sin familj för hans och evangeliets skull ska få hundrafalt igen, både här i världen och i det eviga livet. Om man offrar något för Jesus och om man lämnar något för Jesu skull ska det inte gå obemärkt förbi och Jesus lovar att man ska få bl.a. systrar och bröder. Därför ska du inte heller ge upp och tänka att det inte är meningen att du ska ha vänner. Kanske du ska ha vänner, men kanske du hittar dem på ett oväntat ställe? Jag vet inte.

Jag förstår på din fråga att det här är smärtsamt för dig. Jag vet inte om det tröstar eller om det gör det värre, men ett annat bibelord som jag kom att tänka på är Luk 12:51(-53). Jesus säger att han inte har kommit med fred utan att relationer ska splittras på grund av honom. Jesus har inte på något sätt garanterat att allt ska vara frid och fröjd bara man tror på honom och följer honom. Även om våra relationer till andra människor är otroligt viktiga är det viktigaste ändå att vår relation till Jesus är bra, även om det skulle kosta vänskapsrelationer.

Kom ihåg att framför allt jobba på din relation till Jesus! Läs hans ord, be till honom, sjung till honom och låt honom vara din bästa vän.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.