Andakt

I Herrens tjänst

Alla kristna är kallade att vara Herrens tjänare. När Jesus for upptill  himlen lämnade han kristna kvar på jorden som sina händer. Men han lämnade inte oss ensamma med vår uppgift. Han lovar i Bibeln att han genom Anden ska hjälpa oss. Du kanske frågar dig vilken din uppgift är, har Gud en uppgift just för mig?

Den första och viktigaste uppgiften en människa har är att lära känna Gud Fadern och Jesus Kristus, vår Herre, som har burit våra synder in i döden. Med Jesus kan människan gå in i Herrens tjänst redan här på jorden och sedan vara i evigheten med honom. Utan Jesus tjänar människan sig själv och världen och tillbringar evigheten avskild från Gud. Din första och viktigaste uppgift har konsekvenser i evighet.

När du ser dig omkring i ditt liv ser du många människor – familj, vänner, bekanta och främlingar. Leo Tolstoj, en rysk författare, skrev på 1800-talet att det viktigaste vi har att göra är att göra gott, den rätta tiden att göra det är nu, och människan vi ska göra det för är den som står framför oss just nu. Som kristna är vi kallade att ta hand om varandra. Vi är kallade att hjälpa dem som har det svårt. Det behöver inte vara stora saker. En kram kan trösta, ett vänligt ord kan lysa upp dagen och att tillbringa en helt vanlig kväll med någon som är sjuk eller har sorg kan få dem att känna sig bättre. När vi tjänar varandra tjänar vi samtidigt Herren.

När du ser dig omkring i ditt liv kommer du också att se en massa alldagliga uppgifter. Det kan vara att städa, studera, sköta barn eller klippa gräsmattan. Vem är det du tjänar när du gör dessa uppgifter? Du tjänar dig själv, din nästa och i sista hand Gud själv. När du lever i Guds kärlek och troget gör dina uppgifter kommer allt du gör i kärlek att vara en gudstjänst. Adam och Eva fick i uppgift att ta hand om Edens lustgård och du har fått uppgiften att ta hand om allt du möter i ditt liv.

Men det viktigaste när man står i Herrens tjänst är att först komma till honom. Den som inte har Jesus har ingen tjänst i Guds rike. Den som försöker gå in i Herrens tjänst utan Jesus kommer att tjäna sig själv och världen. När Guds kärlek får vara drivkraften i ditt liv kan du gå ut och tjäna Herren i både smått och stort. Låt allt du gör få bli en lovsång till honom som har frälst dig från synden, döden och evig förtappelse.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.