Reflektioner

I väntan på Guds timing

Jag tror jag var kring tio år gammal när jag för första gången stötte på tanken om att Gud vill tala och talar till oss hela tiden. Jag hade aldrig tänkt längre än att Han var hos mig förrän det, men under ett juniorläger målade de upp undervisningen om hur Gud kan ge svar till oss lite som med ett trafikljus.

Jag har alltid burit med mig den bilden och tänker ofta på det svar som den gula lampan ger, vänta, lita på mig. Så ofta står jag där vid korsningen och frågar frustrerat “varför inte?? hur?! men när då? jag vill nu Pappa!”Att det kan vara så svårt. Är det kanske där som Guds natur och vår krockar mest?

I vår brustna värld blir vi hela tiden inmatade att allt ska bli fantastiskt på kortast tid möjligt, medan Guds natur är att vilja ge oss tid att mogna, växa och framför allt invänta rätt tid för när något ska hända. Han om någon vill se oss blomma ut, men Han är också villig att vänta för att det ska bli så som han tänkt sig.

Titta bara på hur han gjorde med vår räddare, Jesus. Gud skulle ha kunnat rädda mänskligheten på en sekund för så stor är Han, men Gud valde att rädda dem han älskar genom ett litet sårbart barn. Ett barn som skulle behöva tid för att växa upp och gå igenom allt som vi gör, bli en av oss, för att sedan vid precis rätt tid, offra sig och ta på sig vår skuld på ett kors och uppstå från gravens mörker till frihet. Inte en dag förr eller senare, i precis rätt tid.

Så jag vill uppmuntra dig till att lita på Guds fantastiska känsla för rätt tidpunkt. Jag kan inte mycket om växtlighet eller skördetider men jag vet att den är värd mitt tålamod. På samma sätt tror jag att Gud sår frön i våra liv som är värda vårt tålamod och tillit. Om Gud inte anser att Han är färdig med att arbeta på något i mig och mitt liv, ja, då vill jag inte heller vara färdig med att vänta. Styrk varandra i att orka vänta tålmodigt och se vad Gud gör just nu i den säsong vi står i, precis där Gud vill ha oss. Även om du just nu befinner dig i en lång vintersäsong som känns ändlös, så lita på att när våren kommer och skördetiden är inne, är det i precis rätt tidpunkt. Läs Predikaren 3 och bli stärkt av att läsa att Allt har sin tid.

“Jag såg den möda som Gud har gett människors barn att sträva med. Allt har han gjort skönt i sin tid. Även evigheten har han lagt i människornas hjärtan. Ändå kan de inte förstå Guds verk från början till slut.” Predikaren 3:10-11

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.