Killen med matsäck

”Om du fick träffa och äta middag med vilken person som helst på jorden, vem skulle det vara?” Senast jag fick den frågan, i samband med en lära-känna-varandra-lek, svarade jag att jag skulle vilja träffa Finlands president Sauli Niinistö. (Fast det skulle nog vara lite nervöst!) 

Influencers

Naturligt nog beundrar vi och är intresserade av människor som gjort och gör någonting viktigt, sådana som har inflytande och gör en skillnad i världen. I Bibeln kan vi läsa om många sådana personer, som Gud har använt på ett mäktigt sätt. Tänk på Noa, som byggde en ark för att rädda djur och människor undan förintelse. Tänk på Mose, som befriade Israels folk undan slaveriets förtryck. Eller Paulus, som grundade nya församlingar och spred budskapet om Jesus till land efter land. Listan är lång med namn på människor som Gud har använt i sin tjänst till att göra skillnad. Kanske du själv eller någon i din familj har fått ett namn som nämns i Bibeln? Har du funderat på hur Gud använde just den personen för att tjäna Hans rike?

Idag vill jag lyfta fram en person i Bibeln som fick göra stor skillnad. En som Gud använde på ett mäktigt sätt för att hjälpa tusentals människor. Du kan läsa om honom i Johannesevangeliets sjätte kapitel. Där berättas om när Jesus undervisade femtusen män, plus kvinnor och barn, ute i naturen. De var hungriga och behövde mat. Men det fanns knappt något för dem att äta. ”Här är en pojke som har fem kornbröd och två fiskar” sa lärjungen Andreas till Jesus, ”Men hur ska det räcka till så många?” Det otroliga är – kanske du hört berättelsen – att Jesus tog den lilla matsäcken som pojken hade, tackade Gud, och gav den till människorna att äta. Genom ett mirakel gjorde Gud så att den lilla matsäcken förökades, så att den till sist räckte till hela folkskaran för att äta sig mätta. Vilket under! Tusentals hungriga människor fick mat. 

Din egen matsäck

Drömmer du om att göra skillnad och hjälpa människor som lider av ett problem? Kanske en grupp i samhället som har det illa ställt, en orättvisa, människor som mår dåligt, flyktingar… Kanske du tänkt på något land där nästan ingen hört evangeliet om Jesus. Du längtar efter att hjälpa till, men har svårt att tro att det lilla du kan göra spelar någon roll. Du är ingen Paulus, tänker du. I så fall vill jag påminna dig om pojken med matsäcken! Också du kan göra en stor skillnad, om du ger det lilla du har i Guds hand och säger: ”Jesus, använd mig som du vill!” Gud kan göra mäktiga under genom våra små ”matsäckar”. Det hänger inte på vad du och jag klarar av, utan på Guds kraft. Det enda som behövs är att vi säger ”ja” till honom. Då är ingenting omöjligt! 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.