Berättelser ur livet

Maj-Lis berättelser ur livet

Gudsfrid kära unga vänner! 

Jag som skriver heter Maj-Lis Fagerholm och jag bor i Larsmo. Jag var gift med Göran Fagerholm, i nästan 45 år. Han var predikant i Näs bönehus, och det är också mitt andliga hem. Vi fick 11 barn, 7 flickor och 4 pojkar, alla är gifta idag och har egna familjer. Göran dog i cancer för nästan 16 år sen. Livet går vidare…

Jag föddes i en kristen familj. Min pappa var krigsinvalid, han arbetade inte, vad jag minns, men vi led ingen nöd, vi hade alltid mat. Jag minns att min mamma alltid sjöng. Jag somnade till hennes sång och jag vaknade till hennes vackra sång. Livet var inte lätt för mamma, det var inte därför hon sjöng. Jag tror att hon sjöng för att orka i vardagen. Orden i sångerna gav tröst och glädje.

Jag är barndomskristen. Gud har bevarat mig som sitt barn. Han har varit så god mot mig. Mitt liv har nog också innehållit svåra saker, men jag upplever att just i det svåra, har Gud kommit riktigt nära. I Jer. 31:3 står det,” Ja, med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd  förbliva över dig.” De här orden kom till Jeremia för länge sen, men idag gäller de oss. 

 I Bibeln finns det tröst för alla dagar, för alla tider, för alla människor. Också nu! Jag tror att Gud vill stanna upp oss, få oss att inse vad som är “…vår viktigaste angelägenhet…” Han älskar alla människor, Jesus har dött för alla människors synder, nåden räcker för alla.

Bibeln är min klippa, min tro är min ankarlina. Jag lärde mig av en kristen vän i Kanada för länge sen, att det behövs rutin i bibelläsningen, så att bibelläsningen verkligen blir av. Jag är en människa som vill ha rutiner, så jag bad för det här och Gud har hjälpt mig. Jag har min tid med Gud på morgonen. Då läser jag från andaktsboken “Ett är nödvändigt” och från Anselms Hjulfors andaktsbok,” Himmelska skatter” och förstås Bibeln. Sen ber jag för alla nära och kära, för grannar, vänner, för de som bett om förbön och för Finlands folk. I min morgonbön ber jag som en gammal predikant lärde mig en gång.” Käre Gud, jag ber om din hjälp, så att jag kan bli till  välsignelse för de människor som du sänder i min väg i dag.”

Bibeln innehåller många härliga löften, som alla förklarar Guds kärlek till oss. Jag har många olika bibelställen som jag läser ofta, bl.a. Efesierbrevet är mycket kärt för mig. Orden från Ef. 1: 1- 12 gav Gud till mig en natt när det var riktigt svårt. Orden riktigt lyste och Gud kom nära och gav tröst. Andra favoritverser är:

Jes. 54:10.“Om än bergen viker bort…”

Jer. 29: 11-13.”Jag vet väl vilka tankar jag har för er…”

Joh. 14:27. ” Frid lämnar jag efter mig åt er….”

De här tre verserna hör till i min aftonbön, de skänker ro för natten.

En hälsning till dig som läser: Be att Gud visar dig löften i Bibeln, som du kan ha som dina egna, lär dem utantill, kanske du inte alltid har din Bibel med. Jag lovar att de ger dig tröst och glädje, när du ber i Jesu namn. Du får använda “mina” om du vill, de räcker också åt dig. Må Gud välsigna er alla! Guds frid! 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.