KULTUR

Ole sjunger om livet som kristen i en fallen värld

Det är svårt för mig att sitta stilla när jag sätter mig ner för att lyssna på Ole Børuds nyaste album – Outside The Limit. Sin vana trogen, har Børud än en gång kombinerat soul, r&b och så kallad westcoast funk på ett alldeles underbart och svängigt sätt. Outside The limit är Børuds femte soloalbum.

Om man hört Børuds musik tidigare vet man att hans texter ofta är praktiska. De är sällan långa och krångliga men nu som då får man också höra ganska tankeväckande låttexter av Børud. En låt på det nya albumet som känns ganska aktuell är ”Come and rescue us”. Låten handlar om att vi som människor ganska snabbt kan komma på villovägar i våra liv. Børud sjunger i denna låt också om hur makt, girighet och pengar fläckar människors själar. Refrängen är en bön om att Jesus, vår frälsare, skall komma och rädda oss alla förrän det är för sent.

En annan låt på albumet som sticker ut för mig är ”Blaming game”. Den handlar om hur det förstör relationer snabbt då man skyller på varandra och ser på varandras olikheter som en dålig sak. Det faktum att vi är olika vittnar för det första om Guds kreativitet och för det andra så kan vi komplettera varandra då en är bra på en sak och någon annan är bra på en annan sak.

”Waiting for the rain” handlar om hur det kan kännas att vänta på Gud. Ibland förstår man inte varför Gud låter en vänta så länge som Han gör. Under sådana perioder kan det vara bra att påminna sig om att den Gud som har skapat dig och mig och älskar oss mer än vi kan förstå. Därför vet Han också vad som är bäst för oss.

Outside The Limit är ett album som, likt hans tidigare album, dryper av små detaljer och finesser i musikväg. Samtidigt lyckas Børud leverera tänkvärda texter men ibland varvar han också med låtar som textmässigt inte har så mycket att erbjuda men som istället gör det riktigt svårt att sitta stilla. För att du inte ska missa något lönar det sig att lyssna till albumet om och om igen men det lär inte bli så svårt. 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.