TRO & LIV

Trygg i Guds kärlek

Jag lyssnade nyligen till en sång av Brandon Heath med textraden Love will provide (ung. Kärleken ger dig det du behöver). Sången i övrigt handlade om hur kärleken aldrig sviker, men just denna textrad talade så starkt till mig. Det slog mig att det på något sätt ju är det som är kärlekens innersta väsen. Om du verkligen älskar någon vill du ta hand om den personen och ge den allt vad den behöver. Den man älskar vill man bara gott och man vill att den människan ska vara lycklig. Så fungerar kärleken. 

Vår kärlek strävar efter detta, men som syndiga människor kan vi aldrig uppnå fullkomlig kärlek. Det finns det bara en som kan. Det är Gud. Han älskar oss så mycket mer än vi kan förstå. Guds stora kärlek till oss har den följden att han också tar hand om oss. Han för oss till vatten där vi finner ro och han låter våra bägare flöda över (Psalm 23). Det ultimata beviset på Guds kärlek till oss är att Jesus dog på korset för vår skull medan vi ännu var syndare (Romarbrevet 5:8).   

Fundera över det en stund. Gud älskar dig med den påföljden att han tar hand om dig och leder dig genom livet. Bibeln säger att Gud är god (t.ex. Luk. 18:19). Om han som är så god och som älskar dig så mycket att han gav sin egen Son som bevis på sin kärlek till dig, om han får ha kontrollen i ditt liv, då är du trygg! Du behöver inte vara rädd för något här i världen. Guds kärlek ger dig allt vad du behöver här på jorden och för dig mot ett evigt liv tillsammans med honom i himlen. Även om allt inte blir så som du önskat dig så är Gud fortfarande samma goda, allsmäktiga och kärleksfulla Gud. Det finns inget som kan skilja oss från hans kärlek! 

”Frukta inte, ty jag är med dig, se dig inte ängsligt om, ty jag är din Gud. Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag uppehåller dig med min rättfärdighets högra hand.” Jes. 41:10 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.