KULTUR

It was finished upon that cross

I en artikel som jag skrev för lite mera än ett år sen (https://www.ungitro.fi/cityalight-bara-i-dig-har-min-sjal-sin-ro/) berättade jag om hur jag hittat ny kristen musik som gjorde gott för själen. Jag talar alltså om CityAlight och för dig som inte läst eller inte minns den artikeln så finns den tillgänglig här på Ungitro. I mars detta år släppte CityAlight en ny singel och jag tänkte berätta lite om den.

Låten i fråga heter ”It Was Finished Upon That Cross” och handlar litet om vad det innebär att Jesus har dött för vår skull. Låttiteln är inspirerad av de sista orden Jesus sa förrän han gav upp andan på korset, nämligen: ”…Det är fullbordat…” (Joh 19:30).

I första versen sjunger man om hur Jesus övervann dödens makt och räddade oss från en evig dom genom att ta på sig straffet som vi egentligen förtjänar och hur han sedan förklarade sitt verk som färdigt. Jesus gjorde alltså allt som krävdes för att inte vi skulle behöva straffas. Mina tankar förs nu till Joh 3:16 där det står ”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv”. Detta bibelord är kanske ett av de mest citerade men på många sätt också ett av de viktigaste. Endast för att Gud älskade dig och mig så ofattbart mycket utgav han sin ende, helt perfekta och rättfärdiga son, till att ta på sig ansvaret för våra synder som innebar en plågsam död. Detta är sannerligen en gränslös och ofattbar kärlek som vi aldrig kommer att kunna förstå eller göra oss förtjänta av. Denna nåd är otroligt dyrbar men samtidigt gratis för oss.

Andra versen handlar om den väg som Jesus nu öppnat upp för oss. Jag skrev redan att vi inte kan förtjäna det helande som vi fått genom Jesu blod. Genom Jesu frälsningsgärning på korset öppnades vägen till ett liv i gemenskap med vår Skapare och himmelske Far, han som känner oss bättre än vi själva gör och som vet mer om oss än vi själva gör. Jesus har gjort allt, vägen är öppen men det är upp till var och en av oss om vi vill tacka ja. Gud tvingar sig inte på oss utan vi får själva bestämma oss för att ta emot förlåtelsen och således gå i de gärningar som Gud leder oss i. I 1 Joh 4:19 står det: ”Vi älskar därför att han först har älskat oss”. Med andra ord så skulle vi inte kunna älska om inte Gud hade gjort det före, åtminstone inte med den enda sanna och osjälviska kärleken som Jesus visade genom sin död  på korset.

På tredje dagen efter korsfästelsen uppstod Jesus. När han gjorde det besegrade han dödens makt och för oss betyder det att döden ej längre har oss i sitt grepp. Vi är totalt fria att leva och älska eller ”Free to live and free to love” som man sjunger i tredje versen. Jag avslutar med de sista orden i sången som lyder: ”Onward to eternal glory, to my Saviour and my God. I rejoice in Jesus’ victory, it was finished upon that cross.”

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.