FRÅGOR & SVAR

Vad säger Bibeln om preventivmedel?

Frågan om preventivmedel är varken enkel eller svartvit. Det som vi på Bibelns grund kan säga säkert är att det inte är rätt att använda aborterande preventivmedel (då ett redan befruktat ägg stöts bort). Vad vi däremot vet med säkerhet är att Bibeln har en härligt positiv syn på barn. Bibeln beskriver barn som en gåva från Gud (Ps 127:3, Jes 8:18) och en välsignelse (Ps 127:4-5) . Jesus själv lyfter också upp hur viktiga barn är i Guds rike (Matt 18:10). Gud har skapat varje barn unikt och han har en fin plan för varje liten pojke och flicka (Ps 139:13-16).

När vi funderar på frågan om preventivmedel kan vi också behöva fundera på vad Bibeln säger om själviskhet. Varför? Jo, för att vi lever i en värld där barn är något man ”skaffar” när man själva har tid och lust och råd. På alla områden av våra liv får vi kämpa mot vår egen själviskhet, vår egen bekvämlighet och sträva efter att bli mer som Jesus, att tänka mer som Jesus gjorde  (Fil 2:4-5).

Frågan om familjeplanering påverkar hela ens liv, så därför är det viktigt att unga, kristna par pratar öppet om det med varandra och ber att Gud ska leda dem i den här frågan. En del klarar fysiskt, psykiskt och känslomässigt av att ha många barn och sköta om dem på bästa sätt. För andra är en mindre familj ett bättre alternativ.

Att ha barn är så mycket mer än att föda dem. Det är att visa dem kärlek och gränser. Att dela deras glädje och sorg. Att bära dem i bön. Att fostra dem till goda samhällsmedborgare och det viktigaste av allt: att lära dem om barnavännen Jesus. Det är ett stort ansvar och en stor glädje.

Be att Gud ska leda dej och er i just den här viktiga frågan. Gud själv har gett oss detta fina löfte: ”Jag ska leda dem där de går bedjande fram.” (Jer 31:9)

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.