En viktig tavla på min vägg

I mitt sovrum hänger en mycket betydelsefull hemgjord tavla. Den har den kända psaltarversen: “Ditt ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig”. Denna tavla hade jag beställt av en kär vän, och den betyder mycket för mig av flera skäl. 

För det första, hörde bibeltexten till min morfars favoritverser, och det var också därför den blev bekant för mig. Den påminner mig därför om honom, och att den var viktig för honom. För det andra så är tavlan handgjord av min vän och därför ser jag den som en otroligt fin gåva. För det tredje, är tavlan viktig för att den håller fram det som är det allra viktigaste, nämligen det att Guds Ord är en lykta, att Guds Ord lyser upp också min väg. 

Varje morgon när jag stiger upp hänger tavlan där som en påminnelse om det som är det viktigaste, nämligen Guds Ord. Inte tittar jag alltid på tavlan, men ibland faller min blick på tavlan och det blir till tröst för mig att Guds Ord är det som lyser upp, och avslöjar också mitt mörker. 

Det driver mig till Jesus och leder till att hans glada evangelium om syndernas förlåtelse får stråla fram i all klarhet. Det här får vi alla påminna oss om, att det glada budskapet om Jesus får lysa klart i våra liv, och att han får bli det viktigaste som finns i vårt hjärtas rum, och det viktigaste på vår väg genom livet. 

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.