TRO & LIV

Ordet blir människa för att ge människan liv

Man brukar ofta säga: “Skaffa ett liv” när man anser att någon människa gör något onödigt. Ibland kan det vara en helt korrekt bedömning när man ofta faller in i destruktiva mönster, och vanor som äter upp all livsglädje. Ibland kan det vara bra att få ordning på sina rutiner och fundera på de saker man varje dag tar sig an. För de oss längre ifrån, eller närmare livet i Kristus.

I julens krubba har vi ett härligt budskap. Det folk som levde i mörker skulle se ett stort ljus. Det talas om Ordet, om Kristus, i början av Johannesevangeliet. Ordet var Gud själv, och Ordet fanns i Faderns famn. Han är den som kunde göra och gjorde Gud känd eftersom han själv var Gud och i Faderns famn.  I Jesus Kristus finns inget mörker. Allt i honom är ljus och sanning. Han blev människa som vi, men han fortsatte att var Gud. Han är helt och hållet människa, och helt och hållet Gud. 

Ordet Jesus Kristus är också själva livet, och det är han som kan föda oss till nytt liv tillsammans med honom. Det är han som verkar i oss genom det lästa och predikade Ordet. Det är intressant när man läser inledningen av Johannesevangeliet, hur Ordet är det genom vilket allting är skapat. Utan honom har ingenting blivit till. Se dig omkring när du kommer ut i naturen, alla växter, träd och allt liv har blivit till genom Ordet. Se på dig själv. Lever du i mörker? Har du ett inneboende förakt mot den du har blivit skapad till? Ha inte ett sådant förakt. Tänk istället på att Gud formade dig i moderlivet till en helt unik skapelse, med en uppgift.  

Jag har ett praktiskt förslag till dig som kämpar med din identitet, eller har annan ohälsa. Logga ut från dina sociala medier, och gå ut på promenad lite oftare. Be till Gud och läs hans ord om hur han sammanvävde dig i moderlivet. Tänk på att han vill ge dig liv, och liv i överflöd. Be till Gud att han skulle uppehålla och öka din livslåga och visa till vem han skapade dig genom sitt ord. Till dig som har en kompis som har svårigheter på identitetsområdet eller annan ohälsa; lämna dem inte i sticket. Visa på sanningen i kärlek och omtanke och be för dem. Kom ihåg! Det finns förlåtelse för alla synder, både stora och små. Herrens Jesu blod renar från all synd när vi tror på hans namn.

När Ordet har gett liv åt allt omkring dig i naturen, kan då inte Ordet, Herren Jesus Kristus väcka också dig till nytt liv tillsammans med honom. Det finns inte någon som lever som har så lite livskraft i sig att inte det livgivande Ordet skulle kunna väcka livet i. Ingenting är omöjligt för Gud. Sätt din tro och ditt hopp till Gud genom den livsnerv som uppenbarat honom; Herren Jesus Kristus. Du är hans ögonsten. Han har omsorg om dig och han vill ha livsgemenskap med dig idag, imorgon och i all evighet.

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.