Sett

Trosgemenskap över landgränser och språkmurar

Tänk att Gud som har all makt har valt att använda ofullkomliga människor till att sprida det fullkomliga budskapet – evangeliet om frälsningen! Jesus själv har gett oss uppgiften att dela det med våra medmänniskor. I denna uppgift får vi alla engagera oss, på olika sätt, på olika platser, med de gåvor som Herren utrustar oss med.

LFF har i många år utfört missionsarbete i Ryssland tillsammans med lokala församlingar. Alla bönehusföreningar inom LFF har ryska vänförsamlingar och även gemensamma missionsresor görs. LFF har inga heltidsmissionärer utsända där i nuläget, men många människor besöker regelbundet Ingermanländska kyrkans församlingar i Ryssland. Ibland åker bara ett par predikanter, men ofta ett helt gäng med personer i olika åldrar.

Jag har bett några unga LFF:are som deltagit i missionsresorna att dela någon tanke. De har alla besökt församlingar både långt borta i Sibirien och betydligt närmare i den västra delen av Ryssland.

Jennie Paananen skriver:
Sibirienresorna är de som gjort starkast intryck på mig. De har varit ungefär två veckor långa och jag upplever att jag då hunnit bekanta mig med människor och se en del av den ryska kulturen. Mycket i Ryssland fascinerar mig, men det har varit speciellt roligt att träffa barnen. Fokus på de missionsresor jag varit på har också för det mesta varit barn- och ungdomsarbete. Jag har bl.a. fått vara med och hålla barnläger och ungdomssamlingar samt besöka hem och församlingar. En sak värd att nämna är att min man och jag träffades på vår första resa till Sibirien och idag är vi gifta; så vi kan konstatera att Gud kan välsigna missionsresor på flera olika sätt. Idag känner vi att vår plats i församlingsarbetet är inom missionen och då speciellt i Ryssland.

Dan-Erik Olsen besökte Risöhälls vänförsamlingar första gången 2016. Året därpå blev det hela sex Rysslandsresor. Så här berättar han om sitt första möte med Ryssland:
Vi åkte med två personbilar för att hjälpa till vid ett barnläger i Pitkäranta. Ett tjugotal barn deltog. När vi såg de ryska vännerna tjäna helhjärtat i sina församlingar blev det en självklarhet för mig att hjälpa med det vi kan. När vi åkte därifrån kändes det som att lämna ett nytt hem. Jag kände en stor tacksamhet till Gud för gemenskapen och för de nya vänner vi fått.
Gud har välsignat resorna.

Samuel Verkasalo har besökt Ryssland omkring tio gånger och är med i Bosund missionsgrupp. Han berättar:
Min första resa till Ryssland hamnade jag på av vad som kändes som en slump och sen dess har jag varit intresserad av landet. Att träffa nya människor och att få ryska kristna vänner är det bästa med resorna. Efter varje resa har det känts som om jag själv har fått mera än jag har gett.

Du får gärna be för missionen och också läsa Britas artikel om vad kristen mission är. 

PS Välkommen med på Rysslandsresa du som blev intresserad!

Liknande inlägg:

Kontakta oss

Tror du att arbetet med UngiTro är något som du skulle vilja pröva på, eller vill du ge feedback angående nätportalen? Tveka inte att ta kontakt genom att klicka här, eller genom att sända ditt meddelande till ungitro@gmail.com.